Blog

30
aug

VCA veranderingen 2017

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 30 augustus 2017 14:13

BEKIJK INFOGRAPHIC (PDF)*

* De infographic mag geplaatst worden op uw blogartikel/ website. Graag wel onder de bronvermeld

19
mei

Ontwikkelingen VCA

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 19 mei 2017 16:38

Nieuwe ontwikkelingen VCA

Het SSVV heeft een stakeholdersanalyse laten uitvoeren om te onderzoeken of VCA nog goed aansluit bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Uit deze stakeholderanalyse is naar voren gekomen dat VCA een goed instrument is voor het borgen van de kennis over veiligheid, gezondheid en milieu b

07
mrt

5 tips voor Toolboxmeetings met resultaat!

Geplaatst in: Nieuws, door: Derk op 7 maart 2017 14:34

Herkent u dit? U organiseert een Toolboxmeeting om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te vergroten, maar de reacties hierop zijn verdeeld. Sommige medewerkers vinden het heel prettig, anderen zeggen: 'Het is alleen maar om aan de VCA certificering te voldoen.' Of 'Het is allemaal tijdverspilling' en 'Het gaat al jaren goed, waarom zou ik dit veranderen?' Een Toolboxmeeting die door uw medewerkers als zinloos wordt ervaren is natuurlijk het laatste wat u wilt. Daarom in dit blog 5 tips: hoe zorgt u voor Toolboxmeeting met resultaat?

23
feb

Construction Media B.V. behaalt NRTO-keurmerk!

Geplaatst in: Nieuws, door: Derk op 23 februari 2017 15:42

Met trots delen wij u mede dat Construction Media onlangs het NRTO keurmerk heeft behaald. Dit keurmerk is een erkenning van de kwaliteit van onze producten, onze VCA cursus de VGMbox in het bijzonder, en de professionaliteit van onze dienstverlening in het algemeen. Een externe certificerende partij heeft middels een audit getoetst of wij aan alle kwaliteitseisen voldoen. Het keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), dit is de branchevereniging voor private opleiders.

21
nov

Kan irritatie leiden tot onveilig gedrag?

Geplaatst in: Nieuws, door: Henk op 21 november 2016 09:58

Tijdens de werkzaamheden komt iedereen wel dingen tegen die niet gaan zoals je het eigenlijk verwacht of gepland had. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het ontbreken van de juiste of voldoende materialen op de werkplek. Door files op weg naar de werklocaties. Door het niet nakomen van afspraken. Of door fouten die gemaakt worden tijdens het werk. Vele andere redenen zijn hier nog denkbaar.

Alle onverwachte zaken verstoren de planning van de werkzaamheden. En verstoring in de planning lijdt